johan hovelynck

Johan Hovelynck (°1962) werkt sinds 2001 als zelfstandige procesbegeleider. Hij is actief als coach voor teams en leidinggevenden, veelal in het kader van organisatie-ontwikkeling, en als begeleider van veranderingstrajecten in kleine en grote organisaties. Naast zijn werk als zelfstandig consultant is Johan deeltijds verbonden aan het Centrum voor Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie van de KU Leuven, waar hij Groepsdynamica en Methodiek van Groepsoverleg doceert.

 

Johan studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie (KU Leuven) en Agogiek (VU Brussel). De combinatie van deze studierichtingen en zijn ervaring als klimmer en speleoloog brachten hem bij Outward Bound België, waar hij een 7-tal jaren instond voor management training. Een belangrijke opdracht daarin, naast outdoor training en het begeleiden van ervaringsleren, was de inbedding van leertrajecten in bedrijfssystemen en veranderingsprojecten.

 

Op zoek naar verbreding en verdieping van zijn kunnen als trainer en consultant werkte Johan de volgende 7 jaren aan de KU Leuven, actief in onderzoek en onderwijs over groepen en organisaties. Deze periode resulteerde in een doctoraat over procesbegeleiding en het begeleiden van ervaringsleren, maar ook in een grondige kennismaking met o.a. actieonderzoek, Appreciative Inquiry en multi-partijsamenwerking.

 

Na afloop van zijn onderzoeksproject richtte Johan Triagram op om zijn activiteiten als zelfstandig 'process consultant' onder te brengen. Sindsdien werkte hij met een veelheid van organisaties in diverse 'profit' en 'social profit'-sectoren. In die context groeide de vraag naar opleidingen m.b.t. leiding geven en ‘leadership coaching’.

 

Voor grotere projecten doet Triagram geregeld beroep op een netwerk van bekwame collega's waaronder: Ludo Keunen, Marc Peeters, Wim Vander Elst, Lieve Wens, Herman Wittockx... Voor multi-partijprojecten werkt Johan samen met de partners in het Cycloop-netwerk.