Triagram werkt mee aan enkele open programma's, vooral opleidingen met betrekking tot leren, organiseren en procesbegeleiding.

 

Actueel:

de volgende opleidingen worden weldra opgestart of zijn momenteel aan de gang:

 

 • Consultancy in Groepen en Organisaties (CIGO26, 2014-2016): een langdurige opleiding verandermanagement en organisatieontwikkeling, georganiseerd door de Universiteit Hasselt en de KU Leuven. De  met uitgesproken klemtoon op veranderdynamiek en procesbegeleiding. Deze postacademische opleiding, aangeboden door de Universiteit Hasselt en de KU Leuven, is bestemd voor leidinggevenden, interne en externe consultants en HR-verantwoordelijken in 'profit' en 'social profit'.

   

 • Adventure Education (2014-2016): een postgraduaat-opleiding over het begeleiden van ervaringsleren in outdoor-programma's, bedoeld voor 'professionals' die buitenactiviteiten (willen) inzetten in een educatief, agogisch en/of therapeutisch kader, De opleiding is een samenwerking met Nature [Outdoor Training & Education], Outward Bound België en de HU Brussel. Na 5 jaargangen aan de KH Limburg, verhuist het postgraduaat daarmee naar Brussel...  

   

 

Archief:

de volgende workshops zijn ondertussen voorbij, maar geven een idee van de mogelijkheden:

 

 • Veranderkunde (2012): een reeks van vier opleidingsmiddagen over veranderingsprocessen in het kader van recente ontwikkelingen in de zorgsector: ‘master classes’ georganiseerd door Plan vzw.

 

 • Cradle-to-Cradle Action Planning Day (2011): een multi-actoroverleg met het oog op C2C- of kringloopinitiatieven in Vlaanderen, in het kader van het Interreg Cradle-to-Cradle Network.

   

 • Facilitating Multi-actor Collaboration for Sustainable Resources Management (2010): een opleiding over het begeleiden van stakeholder-samenwerking in contexten van duurzaamheid en natuurlijke hulpbronnen, georganiseerd door Cycloop en de HU Brussel.

   

 • Lerend netwerk voor Ontwikkelen vanuit Talent en Bezieling (2008-2009): actieonderzoek naar leerprocessen in het ESF-project Ontwikkelen vanuit Talent en Bezieling.

   

 • Kwaliteitscongres Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg (2009): faciliteren van een 2-daagse ‘appreciative inquiry’ naar veerkracht.

   

 • Appreciative Inquiry: meerdaagse workshops over Appreciative Inquiry voor managers en consultants, georganiseerd in samenwerking met Herman Wittockx, Bart Gevers en Lut Saelens.

   

 • NEPAL: meerdaagse workshops over ervaringsleren, georganiseerd door het Duitse 'Netzwerk Erlebnispädagogischer Projekte und Abenteuerlichen Lernens'. De programma's doen vaak beroep op diverse outdoor- activiteiten. Deelnemers zijn vooral leerkrachten en begeleiders in het secundair en hoger onderwijs.

   

 • FoUrTeams: meerdaagse workshop over ervaringsleren georganiseerd door FoUrTeams - een samenwerkingsverband tussen 4 Duitse outdoor training-organisaties.

   

 • Cursus Ervaringsleren: een opleiding in het begeleiden van ervaringsleren voor werkers in de jeugdhulpverlening, georganiseerd door het Nederlandse Elan Training.